Η θερμοκρασία πανάκεια για τις καύσεις, τη διάθεση, τον ύπνο και το δέρμα – Θα την αντέξετε;

Η θερμοκρασία πανάκεια για τις καύσεις, τη διάθεση, τον ύπνο και το δέρμα – Θα την αντέξετε;

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους να παραμένουν ζεστοί - Οι ειδικοί αντιπροτείνουν να «αγκαλιάσετε» το κρύο και εξηγούν πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτό

thermokrasia1
Καθώς διανύουμε την πιο κρύα εποχή του χρόνου, οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους να ζεσταθούν, περνώντας όλο και λιγότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Νέα μελέτη, όμως, αναδεικνύει μερικά σημαντικά οφέλη των χαμηλών θερμοκρασιών για την ανθρώπινη υγεία. Συγκεντρώνοντας στοιχεία, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Aston συστήνουν να ξεκινήσετε από φέτος να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω, ακόμη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το κρύο λειτουργεί ως ισχυρός σύμμαχος για τη διασφάλιση της υγείας, τόσο της σωματικής, όσο και της ψυχικής, όπως επισημαίνουν στη σχετική αναφορά τους οι ερευνητές, διευκρινίζοντας παράλληλα έξι βασικά οφέλη που προσφέρει το χαμηλό βαρόμετρο:

Υποστηρίζει την καρδιαγγειακή υγεία και προστατεύει από τις ιώσεις
Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, η άσκηση στο κρύο όχι μόνο αποτρέπει την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυολογήματος και γρίπης, αλλά μειώνει και τις πιθανότητες να αρρωστήσετε. Οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν την ιδιότητα να ενισχύουν το ανοσοποιητικό, προετοιμάζοντας καλύτερα το σώμα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Επιπλέον, το κρύο κάνει την καρδιά να να εργάζεται πιο σκληρά για την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία της.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης