Απίστευτο: 15χρονη έχασε τη φωνή της – Η πασίγνωστη λοίμωξη που παρέλυσε τις φωνητικές της χορδές

Απίστευτο: 15χρονη έχασε τη φωνή της – Η πασίγνωστη λοίμωξη που παρέλυσε τις φωνητικές της χορδές

Μια απίστευτη επιπλοκή της λοίμωξης κορωνοϊού παρατήρησαν Αμερικανοί γιατροί, όταν μια έφηβη προσήλθε στα επείγοντα με δυσκολία στην αναπνοή και στην ομιλία δύο εβδομάδες αφότου νόσησε

throatpain_2390581139
Από την απώλεια της γεύσης και της όσφρησης μέχρι το σύνδρομο Long Covid και την τριχόπτωση, τα αξιοπερίεργα συμπτώματα που συνοδεύουν τη νόσηση με κορωνοϊό είναι αρκετά. Γιατροί στη Βοστώνη όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με ακόμα μια απίστευτη επιπλοκή του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι η λοίμωξη Covid-19 παρέλυσε τις φωνητικές χορδές μιας έφηβης. Το κορίτσι, που φαινόταν υγιές, προσήλθε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης με δυσκολία στην αναπνοή και στην ομιλία δύο εβδομάδες αφότου νόσησε με Covid-19. Οι γιατροί εξέτασαν το λαιμό της με ένα ενδοσκόπιο – μια ιατρική συσκευή με φως και κάμερα προσαρτημένη σε αυτό – και ανακάλυψαν ότι και οι δύο φωνητικές χορδές της είχαν παραλύσει.

Αφού υποβλήθηκε σε πλήθος εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων αιματολογικών εξετάσεων, ανάλυσης υγρού από τη σπονδυλική της στήλη, λογοθεραπευτικών και ψυχιατρικών εξετάσεων, οι γιατροί δεν κατέληξαν σε κάποια άλλη αιτία, εκτός από την πρόσφατη μόλυνση με κορωνοϊό.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης