Ένας στους 10 Έλληνες βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για δαπάνες υγείας

Ένας στους 10 Έλληνες βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για δαπάνες υγείας

Ξεπερνά τον προϋπολογισμό του για τη φροντίδα της υγείας του ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

concerned-woman_-2375011869
Το ύψος των ιδιωτικών δαπανών υγείας στην Ελλάδα, δηλαδή τα χρήματα που δίνουν από την «τσέπη» τους οι ασθενείς, αναδεικνύεται ακόμη μια φορά, από πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το «Προφίλ Υγείας» της χώρας μας, σημαντικό μέρος των δαπανών Υγείας δεν καλύπτεται από την πολιτεία ή τον ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για άμεσες ιδιωτικές πληρωμές, οι οποίες ξεπερνούν το 40% των συνολικών δαπανών ενός νοικοκυριού, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες κάλυψης βασικών αναγκών (διατροφή, στέγαση και λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας).

Μάλιστα, η χώρα μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιωτικών δαπανών για περίθαλψη και ένας μεγάλος αριθμός νοικοκυριών αντιμετωπίζει «καταστροφικές δαπάνες Υγείας». Πιο συγκεκριμένα, καταστροφικές δαπάνες υγείας αντιμετωπίζει το 10,6% των ελληνικών νοικοκυριών, ποσοστό υψηλότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (6,8%).


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης