Χριστουγεννιάτικες Αγορές: Ψωνίστε έξυπνα για το εορταστικό τραπέζι – Αποφύγετε τις παγίδες των καιροσκόπων

Χριστουγεννιάτικες Αγορές: Ψωνίστε έξυπνα για το εορταστικό τραπέζι – Αποφύγετε τις παγίδες των καιροσκόπων

Με αφορμή τις γιορτές και τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν οι καταναλωτές, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΚΠΑ) παρέχει οδηγίες σχετικά με την αγορά προϊόντων και τροφίμων και καλεί όλους να είναι προσεχτικοί με τις επιλογές τους

dwraxrist_2228720751
Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Οι καταναλωτές θα πραγματοποιήσουν τις προμήθειες τους, για τις γιορτές. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. έχοντας πάντα πρωταρχικό του μέλημα το συμφέρον και την προστασία του καταναλωτή, δίνει οδηγίες στους πολίτες ώστε να κινηθούν με περίσκεψη και προγραμματισμό.

Για μια σωστή διατροφή, το σύνθημα του ΚΕ.Π.ΚΑ. είναι: «Φρούτα και λαχανικά της εποχής». Είναι πιο φτηνά και υγιεινά. Δεν έχουν επιβαρυνθεί, με υπερβολική λίπανση, ορμόνες και φυτοφάρμακα. Ένα μεγάλο πλήθος οπωροκηπευτικών παράγεται, κάθε εποχή του έτους. Ας αποφύγουμε τα αμφιβόλου ποιότητας και τρόπου παραγωγής προϊόντα, εκτός εποχής. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, στις τιμές, που μπορεί να είναι παραπλανητικές (συχνά φαίνονται καθαρά μόνο οι τιμές των υποβαθμισμένων προϊόντων, που παραπλανούν τον Καταναλωτή). Η ελλιποβαρής ζύγιση και άλλες «επινοήσεις» των πωλητών, λόγω της μεγάλης κίνησης, βρίσκονται, επίσης, στο προσκήνιο. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ελέγχουμε στην πινακίδα του τρόφιμου, την ονομασία του και την τιμή του.
Ας μην αγοράζουμε τρόφιμα, σε μεγάλες ποσότητες, που δεν είναι απαραίτητες, για τη συνηθισμένη διατροφή μας.
Αγοράζουμε, τρόφιμα, από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων, από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, που μπορεί να παραπλανήσουν τους καταναλωτές και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα, στην υγεία μας.


Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης