Σύνδρομο Tourette: Η νευρολογική διαταραχή πίσω από τις βωμολοχίες Αμερικανίδας TikToker

Σύνδρομο Tourette: Η νευρολογική διαταραχή πίσω από τις βωμολοχίες Αμερικανίδας TikToker

Το σύνδρομο επανέρχεται στα φώτα της δημοσιότητας μετά τον τηλεοπτικό «στολισμό» του Αμερικανού παρουσιαστή, Chris Cuomo, από την influencer TikToker με τη νευρολογική διαταραχή, Baylen Dupree

girl_swear_1054156931
Τον γύρο του κόσμου κάνει το απόσπασμα από την εκπομπή του Chris Cuomo στο NewsNation, στο οποίο βλέπουμε τη νεαρή TikToker Baylen Dupree να τον βρίζει επανειλημμένως και ο ίδιος να αδυνατεί να συγκρατήσει τα γέλια του. Δεν πρόκειται φυσικά για προσωπική επίθεση ή σκηνοθετημένο συμβάν αλλά για περίπτωση κορπολαλίας, ένα από τα πολλά συμπτώματα του συνδρόμου Tourette από το οποίο πάσχει η πρωτοετής φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια, και για το οποίο προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει μέσα από τη δημοφιλή πλατφόρμα του TikTok.


Τικς και σύνδρομο Tourette

Η κοπρολαλία, σύμφωνα με την κ. Αρτέμιδα Γκίκα, Παιδονευρολόγο και Επιστημονική Συνεργάτιδα του Τμήματος Παιδονευρολογίας Παίδων του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, περιλαμβάνει τις μη κοινωνικά αποδεκτές λέξεις ή φράσεις που εκφράζονται αυτόματα και χωρίς εκλυτικό παράγοντα. Αποτελεί ένα από τα συμπτώματα του συνδρόμου Tourette, μιας κληρονομικής νευρολογικής διαταραχής που αφορά περίπου 1 στα 100 παιδιά σχολικής ηλικίας -επί το πλέιστον αγόρια- και εκδηλώνεται κυρίως με τα τικς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης