Ρινικοί πολύποδες: Πώς αποζημιώνει το ασφαλιστήριο την αφαίρεσή τους

Ρινικοί πολύποδες: Πώς αποζημιώνει το ασφαλιστήριο την αφαίρεσή τους

Εάν ταλαιπωρείστε από ρινικούς πολύποδες και η φαρμακευτική αγωγή δεν σας ανακουφίζει, ο γιατρός μπορεί να συστήσει τη χειρουργική αφαίρεσή τους. Δείτε πώς σας καλύπτει το ασφαλιστήριο σε αυτή την περίπτωση

miti_1686597877

Οι ρινικοί πολύποδες είναι μαλακοί σχηματισμοί που αναπτύσσονται στο εσωτερικό της μύτης καθώς και στις παραρρίνιες κοιλότητες όπως τα ιγμόρεια. Έχουν συνήθως λευκό ή γκριζωπό χρώμα και μορφολογικά θυμίζουν καρπούς σταφυλιού που «κρέμονται» από το ρινικό βλεννογόνο.

Η συχνότητα εμφάνισης τους είναι διπλάσια στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Συνοδεύονται με συμπτώματα όπως καταρροή, επίμονα βουλωμένη μύτη και σε ορισμένες περιπτώσεις δυσκολία στην αναπνοή. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι η απώλεια όσφρησης, ο πονοκέφαλος καθώς και η υπνική άπνοια.

Αν και οι αιτίες εμφάνισης ρινικών πολυπόδων δεν έχουν αποσαφηνιστεί με ακρίβεια, εντούτοις έχει παρατηρηθεί αιτιολογική συσχέτιση της εμφάνισής τους με την αλλεργική ρινίτιδα, αλλά και με το άσθμα και με συχνές λοιμώξεις από βακτήρια και ιούς.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης