Πολύποδες χοληδόχου κύστης: Πόσο επικίνδυνοι είναι – Πώς αντιμετωπίζονται

Πολύποδες χοληδόχου κύστης: Πόσο επικίνδυνοι είναι – Πώς αντιμετωπίζονται

Ο κ. Αλέξανδρος Δαρώμ Διευθυντής Χειρουργός στο Metropolitan Hospital, μιλά στο ygeiamou για τους πολύποδες της χοληδόχου κύστης, την επικινδυνότητά τους και τους τρόπους χειρουργικής αφαίρεσής τους με λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή

polipodes1
Η χοληδόχος κύστη είναι ένα μικρό όργανο που βρίσκεται κάτω από το ήπαρ στο δεξιό άνω τεταρτημόριο της κοιλιακής χώρας. Λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος για τη χολή, μια ουσία που παράγεται από το ήπαρ και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη προτού απελευθερωθεί στο πεπτικό σύστημα (δωδεκαδάκτυλο) για να βοηθήσει στην πέψη των τροφών, ιδίως των λιπαρών.

Η χοληδόχος κύστη, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, μπορεί να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα όπως: πολύποδες, χολολιθίαση (πέτρες στη χολή), φλεγμονή, ή άλλες παθήσεις. Τα περισσότερα από αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλή φαρμακευτική αγωγή ή αρκεί και μόνο μια απλή παρακολούθηση διότι δεν αποτελούν σοβαρό πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί η χειρουργική αφαίρεση της χοληδόχου κύστης, γνωστή και ως χολοκυστεκτομή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης