Πρωτοποριακές επεμβάσεις: Επτά οφέλη της ρομποτικής αποκατάστασης βουβωνοκήλης

Πρωτοποριακές επεμβάσεις: Επτά οφέλη της ρομποτικής αποκατάστασης βουβωνοκήλης

O κ. Φώτιος Αρχοντοβασίλης MD, PHD, FEHS, Διευθυντής του Κέντρου Αριστείας Χειρουργικής Κηλών του κοιλιακού τοιχώματος και Διευθυντής της ΣΤ’ Χειρουργικής Κλινικής του Metropolitan General, μιλά για τον σύγχρονο τρόπο αντιμετώπισης ενός προβλήματος που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους

xirourgio
Οι βουβωνοκήλες είναι μια κοινή πάθηση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Παραδοσιακά, η αποκατάσταση της βουβωνοκήλης περιλάμβανε ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, η οποία συνεπάγονταν μετεγχειρητικό πόνο και μεγαλύτερη περίοδο ανάρρωσης.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η ρομποτική χειρουργική, μια πρωτοποριακή εξέλιξη στην ιατρική τεχνολογία έχει μεταμορφώσει τον τρόπο αντιμετώπισης της βουβωνοκήλης.

Τί είναι η βουβωνοκήλη;

Πριν εμβαθύνουμε στον κόσμο της ρομποτικής χειρουργικής για τις βουβωνοκήλες, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε την ίδια την πάθηση. Μια βουβωνοκήλη εμφανίζεται όταν ένα τμήμα του εντέρου, ή σπανιότερα άλλου σπλάγχνου, προεξέχει μέσα από ένα αδύναμο σημείο ή σχίσιμο στο κοιλιακό τοίχωμα της βουβωνικής χώρας.

Κλείσιμο
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, δυσφορία και πιθανές επιπλοκές (περίσφιξη και περιτονίτιδα) εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Οι τεχνικές αποκατάστασης μιας βουβωνοκήλης, παραδοσιακά, πραγματοποιούνταν με ανοιχτή χειρουργική επέμβαση, η οποία περιλάμβανε σημαντική τομή, πόνο και μακρά περίοδο ανάρρωσης.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης