Τριχόπτωση: Οι ενέσεις που λύνουν το πρόβλημα – Δε φαντάζεστε τι περιέχουν

Τριχόπτωση: Οι ενέσεις που λύνουν το πρόβλημα – Δε φαντάζεστε τι περιέχουν

Μια ασυνήθιστη τεχνική προτείνει νεότερη μελέτη για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης και την πρόληψη της φαλάκρας. Θα τη δοκιμάζατε;

trixoptosi1
Νεότερη μελέτη προτείνει έναν μάλλον απροσδόκητο τρόπο για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Σύμφωνα με νεότερη ανασκόπηση, ενέσεις λιπώδους ιστού θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην αναγέννηση της τρίχας.

Η πρωτότυπη και αντισυμβατική τεχνική φαίνεται να λειτουργεί ιδιαίτερα ευεργετικά ενάντια στην ουλωτική αλωπεκία, η οποία συνήθως προκαλεί μη αναστρέψιμη τριχόπτωση και θεωρείται μια αυτοάνοση πάθηση. Ωστόσο, οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι η συγκεκριμένη πρακτική θα ωφελήσει την πρόληψη και τη θεραπεία κάθε είδους τριχόπτωσης.

Η ανασκόπηση, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology, περιγράφει τις υπάρχουσες θεραπείες για την τριχόπτωση, που κυμαίνονται από τη μεταμόσχευση μαλλιών έως τη χρήση μικροβελόνων. Συνολικά, εξέτασε 10 αναφορές περιπτώσεων και μελέτες σχετικά με τη χρήση ενέσεων λίπους για διάφορους τύπους τριχόπτωσης. Συγκεκριμένα, εξέτασε και μια μελέτη, που περιλάμβανε τέσσερις άνδρες με αυτόν τον τύπο φαλάκρας και πέντε γυναίκες. Για τη διενέργεια της ερευνητικής διαδικασίας, αφαιρέθηκε λίπος από τους μηρούς και στη συνέχεια ένα μέρος του – 20ml λιπώδους ιστού – εγχύθηκε στο τριχωτό της κεφαλής τρεις φορές ανά τρίμηνο.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης