Ημικρανία: Εξαετής έρευνα αποκαλύπτει τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που ανακουφίζουν

Ημικρανία: Εξαετής έρευνα αποκαλύπτει τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που ανακουφίζουν

Νέα ερευνητικά δεδομένα φέρνουν στο φως μια σειρά από λύσεις για την αντιμετώπιση της ημικρανίας, που υπόσχονται άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση

imikrania
Οι κρίσεις ημικρανίας ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, επηρεάζοντας σημαντικά την καθημερινότητά τους. Συνήθως χαρακτηρίζονται από πόνο στο κεφάλι, ευαισθησία στο φως και τον ήχο, ναυτία και έμετο. Υπάρχουν πολλές επιλογές αντιμετώπισης για όσους πάσχουν από ημικρανία, ωστόσο, σύμφωνα με την Chia-Chun Chiang από την Mayo Clinic και την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας, «οι επιλογές αυτές δεν είχαν συγκριθεί έως τώρα μεταξύ τους, ώστε να αναδειχθεί ποιες είναι πιο αποτελεσματικές έναντι των άλλων».

Αυτό ακριβώς θέλησε να διερευνήσει, γι’ αυτό και, σε συνεργασία με την ομάδα της, ανέλυσαν τα δεδομένα σχεδόν 300.000 συμμετεχόντων σε διάστημα 6 ετών, που συλλέχθηκαν μέσω μιας εφαρμογής για smartphone. Αυτή η εφαρμογή επέτρεψε στους χρήστες να παρακολουθούν τη συχνότητα των κρίσεων ημικρανίας, τους παράγοντες που την προκαλούν, τα συμπτώματα και την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Η μελέτη εξέτασε, συγκεκριμένα, 25 φάρμακα σε επτά κατηγορίες φαρμάκων.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης