Πονοκέφαλος: Πώς να απαλλαγούμε με 6 απλές κινήσεις

Πονοκέφαλος: Πώς να απαλλαγούμε με 6 απλές κινήσεις

Ο πονοκέφαλος εμφανίζεται ξαφνικά και συχνά είναι εξουθενωτικός. Ανακαλύψτε απλές λύσεις που θα σας ανακουφίσουν από την κεφαλαλγία και θα προλάβουν ένα επόμενο επεισόδιο

headache1
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 50% των ενηλίκων παγκοσμίως έχει αντιμετωπίσει πονοκεφάλους τον τελευταίο χρόνο και περίπου το 30% υποφέρει από ημικρανίες. Δεν πρόκειται για ένα απλό σύμπτωμα, αλλά για έναν πόνο ικανό να σας ταλαιπωρεί σημαντικά και να μη σας επιτρέπει να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σας.

Ανεξάρτητα από το αν διαρκεί λιγότερο ή περισσότερο και από το πόσο έντονος είναι ο πόνος, σίγουρα αναζητάτε ανακούφιση. Ακολουθούν έξι πρακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μειώσετε τη συχνότητα και την ένταση των πονοκεφάλων με την σφραγίδα των ειδικών της Κλινικής Mayo:

1. Ασκηθείτε τακτικά

Η άσκηση είναι καλή για το σώμα, αλλά και για τον εγκέφαλο. Αποτελεί ίσως την πιο αποτελεσματική αλλαγή στον τρόπο ζωής για τον περιορισμό των κρίσεων κεφαλαλγίας. Ανακουφίζει από το στρες και μειώνει την ένταση που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους. Απελευθερώνει, επίσης, ενδορφίνες που μπλοκάρουν τα σήματα πόνου στον εγκέφαλο. Επιδιώξτε να αφιερώνετε 30 λεπτά μέτριας άσκησης τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα ή 150 λεπτά την εβδομάδα.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης