Οι γυναίκες με ρευματική νόσο μπορούν να γεννήσουν υγιή παιδιά

Οι γυναίκες με ρευματική νόσο μπορούν να γεννήσουν υγιή παιδιά

Η έλλειψη γνώσεων προκαλεί συχνά παραπληροφόρηση, που οδηγεί τις ασθενείς με ρευματικές νόσους να απέχουν από θεραπείες, οι οποίες αποδεδειγμένα μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα, αλλά και τις πιθανότητες μιας ομαλής κύησης, επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο webinar της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα

pregnant__2_
Οι γυναίκες με ρευματική νόσο μπορούν να γεννήσουν υγιή τέκνα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα που μεταδόθηκε στο πλαίσιο του webinar που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα/ΕΛΕΑΝΑ. Οι ομιλητές της διοργάνωσης τόνισαν ακόμη ότι η επίπτωση της ινομυαλγίας στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική είναι 4-5 % και ότι η σύγχρονη διαχείριση των ασθενών με φλεγμονώδες αρθρίτιδες θα πρέπει να εστιάσει στον ασθενή με πιθανές συννοσηρότητες και όχι μόνο στο ίδιο το νόσημα.

Η συνταγογράφηση πολλών φαρμάκων κατά την διάρκεια της κύησης είναι περίπλοκη και η έλλειψη γνώσεων σχετικά με τη συμβατότητά τους συχνά οδηγεί σε παραπληροφόρηση των ασθενών και σε απόσυρση/άρνηση θεραπειών που αποδεδειγμένα οδηγούν σε βελτίωση της νόσου και αυξάνουν τις πιθανότητες μιας ομαλής κύησης, τόνισε ο κ. Ευριπίδης Καλτσονούδης, Ρευματολόγος, Επιμελητής Α’ ΕΣΥ Ρευματολογική Κλινική Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης