Δισκοκήλη: Οι καλύψεις για εξετάσεις και θεραπείες από το ασφαλιστήριο υγείας

Δισκοκήλη: Οι καλύψεις για εξετάσεις και θεραπείες από το ασφαλιστήριο υγείας

Η κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου είναι μια από τις πιο συχνές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης, συναντάται κυρίως σε άτομα μέσης ηλικίας. Ενημερωθείτε πως η ασφαλιστική αγορά παρέχει κάλυψη για αυτή την πάθηση

mesi2
Τα οστά που σχηματίζουν την σπονδυλική στήλη στην πλάτη καλύπτονται από δίσκους. Αυτοί οι δίσκοι είναι σαν μικρά μαξιλάρια με ένα σκληρό εξωτερικό στρώμα που περιβάλλει τον πυρήνα. Οι δίσκοι που βρίσκονται ανάμεσα σε κάθε σπόνδυλο λειτουργούν ως «αμορτισέρ» για τα οστά της.

Μια κήλη δίσκου είναι στην ουσία ένα θραύσμα του πυρήνα του δίσκου που ωθείται έξω από τον δακτύλιο στον σπονδυλικό σωλήνα. Οι δίσκοι που γίνονται κήλη συνήθως βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο εκφύλισης.

Συγκεκριμένα, η δισκοκήλη μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος της σπονδυλικής στήλης. Πιο συχνά την συναντάμε στο κάτω μέρος της πλάτης, εμφανίζεται όμως και στον αυχένα. Η οσφυϊκή δισκοκήλη εμφανίζεται περίπου στο 2% του γενικού πληθυσμού κυρίως σε άντρες ηλικίας 25-50. Το πέρασμα των ετών κατά κύριο λόγο μπορεί να ευθύνεται που ο σπονδυλικός δίσκος χάνει σταδιακά την ελαστικότητα του και έτσι μπορεί να προκληθεί ρήξη.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης