Φακοί επαφής: Η κακή συνήθεια που απειλεί την όραση – Το κάνουν οι περισσότεροι

Φακοί επαφής: Η κακή συνήθεια που απειλεί την όραση – Το κάνουν οι περισσότεροι

Πρόκειται για μια εξαιρετικά συνήθη πρακτική, που θεωρείται αθώα - Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι μπορεί να απειλήσει σοβαρά την υγεία των ματιών, επισημαίνει μια ειδικός οπτομέτρης

matia
Οι φακοί επαφής ήρθαν στη ζωή μας ως σωτήρια λύση, για να μη φοράμε διαρκώς τα γυαλιά οράσεως, που σε πολλούς φαίνονται ενοχλητικά και αντιαισθητικά. Αποτελούν ένα «αόρατο» μάτι, που μας επιτρέπει να βλέπουμε καθαρά, ακόμη και χωρίς τα γυαλιά μας. Πρόκειται, ωστόσο, για ένα πολύ ευαίσθητο βοήθημα, που χρειάζεται πολλή φροντίδα και διέπεται από αυστηρούς κανόνες συντήρησης.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές φακών επαφής, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Κάποιοι χρησιμοποιούν τους ημερήσιους φακούς επαφής μίας χρήσης, ενώ άλλοι επιλέγουν τους μηνιαίους, τους φακούς τριμήνου ή εξαμήνου. Ακριβώς λόγω της ευαισθησίας αυτού του εργαλείου, θα πρέπει να χρησιμοποιείται όπως προβλέπεται και όχι για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό για το οποίο προορίζεται.

Ταυτόχρονα, όμως, αποτελεί κι ένα επιπρόσθετο κόστος σε όσους θέλουν να χρησιμοποιούν τους φακούς επαφής τακτικά. Γι’ αυτό πολλοί καταφεύγουν σε πρόχειρες λύσεις, όπως για παράδειγμα το να χρησιμοποιούν τους ημερήσιους φακούς ξανά και ξανά. Πρόκειται για μια συχνή πρακτική, που θεωρείται «αθώα», στην πραγματικότητα, όμως, όπως επισημαίνει η οπτομέτρης LaTasha Lawrence, μπορεί να απειλήσει σοβαρά την υγεία των ματιών.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης