«Ας μιλήσουμε για τα παιδιά»: Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ψυχική υγεία – Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

«Ας μιλήσουμε για τα παιδιά»: Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ψυχική υγεία – Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Βραχεία, δομημένη και αποτελεσματική παρέμβαση ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για τη βέλτιστη υποστήριξη και κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των παιδιών

paidi2
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά» (Let’s Talk About Children), με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος EU4Health 2021-2027, με κοινοπραξία 9 χωρών, με σκοπό τη διάδοση και εφαρμογή της ψυχοκοινωνικής παρέμβασης «Ας Μιλήσουμε για τα Παιδιά» σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος για την Ελλάδα είναι ο ομότιμος Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Γεράσιμος Α. Κολαΐτης.

Το Πρόγραμμα αφορά την εκπαίδευση σε μία βραχεία, δομημένη και αποτελεσματική παρέμβαση, η οποία ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων για τη βέλτιστη υποστήριξη και κάλυψη των ψυχοκοινωνικών αναγκών των παιδιών και την προώθηση της θετικής γονικής λειτουργίας.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης