Κλιματική αλλαγή: Μια αναδυόμενη απειλή για τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά

Κλιματική αλλαγή: Μια αναδυόμενη απειλή για τις έγκυες γυναίκες και τα παιδιά

Οι βλάβες εξαιτίας των κλιματικών καταστροφών μπορεί να ξεκινήσουν ακόμη και στη μήτρα, οδηγώντας σε επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, πρόωρο τοκετό, χαμηλό βάρος γέννησης και θνησιγένεια

woman_newborn_1537553402-768x432
Οι έγκυες γυναίκες, τα μωρά και τα παιδιά αντιμετωπίζουν ακραίους κινδύνους για την υγεία τους, εξαιτίας των κλιματικών καταστροφών, που απαιτούν επείγουσα προσοχή, σύμφωνα με την έκκληση για δράση που δημοσιεύθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ενόψει των διαπραγματεύσεων της παγκόσμιας Διάσκεψης (COP28) για την κλιματική αλλαγή στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το έγγραφο με τίτλο «Προστασία της υγείας των μητέρων, των νεογέννητων και των παιδιών από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», οι επιπτώσεις των κλιματικών φαινομένων στην υγεία των μητέρων και των παιδιών έχουν παραμεληθεί, δεν έχουν αναφερθεί επαρκώς και έχουν υποτιμηθεί. Τονίζεται ότι πολύ λίγα σχέδια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής των χωρών συμπεριλαμβάνουν την υγεία των μητέρων ή των παιδιών. Συγκεκριμένα, το έγγραφο κάνει λόγο για «μια κραυγαλέα παράλειψη και ανεπαρκή προσοχή στις ανάγκες των γυναικών, των νεογέννητων και των παιδιών».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης