Ροδόχρους Νόσος: Η ανεπιθύμητη και επίμονη δερματοπάθεια

Ροδόχρους Νόσος: Η ανεπιθύμητη και επίμονη δερματοπάθεια

Η ροδόχρους νόσος είναι μία φλεγμονώδης δερματοπάθεια που προσβάλλει κυρίως τους ενήλικες 30-50 ετών με προτίμηση στις γυναίκες, αλλά και σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ενημερωθείτε για τα αίτια που την προκαλούν και τη βέλτιστη αντιμετώπιση

rodoxrous
Η ροδόχρους νόσος είναι μία κοινή χρόνια φλεγμονώδης δερματική διαταραχή που επηρεάζει περίπου το 5% του παγκόσμιου ενήλικου πληθυσμού. Καθώς η διάγνωση της ροδόχρου ακμής βασίζεται κυρίως στην κλινική εικόνα, ένας μεγάλος αριθμός των ασθενών, ιδιαίτερα εκείνων με ήπια νόσο, μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστος.
Προσβάλλει κυρίως τους ενήλικες μεταξύ 30 και 50 ετών, επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες παρά τους άνδρες και διαγιγνώσκεται πιο συχνά σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα (φωτότυποι I και II).

Η ροδόχρους νόσος θεωρείται χρόνια διαταραχή του δέρματος λόγω της παρατεταμένης πορείας της, ενώ παρουσιάζει περιόδους έξαρσης και ύφεσης και έχει συμπεριλαμβανομένου του επίμονου, συνήθως μόνιμου ερυθήματος (κοκκινίλα) στο πρόσωπο, που μοιάζει με ηλιακό έγκαυμα.

Πώς εκδηλώνεται

Η ροδόχρους νόσος προσβάλλει κυρίως το κεντρικό τμήμα του προσώπου και παρουσιάζεται με συμπτώματα όπως επαναλαμβανόμενα επεισόδια έξαψης, επίμονο ερύθημα, τηλαγγειεκτασίες (ευρυαγγείες), βλατίδες, φλύκταινες (σπυράκια με πύον), οίδημα, φυματώδεις αλλαγές ή συνδυασμό αυτών των συμπτωμάτων.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης