ΕΣΥ: Σε 20 hubs εντάσσονται τα 128 νοσοκομεία της χώρας

ΕΣΥ: Σε 20 hubs εντάσσονται τα 128 νοσοκομεία της χώρας

Η διαΝΕΟσις δημοσιεύει νέα πρόταση για τη διακυβέρνηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στο μοντέλο Hub-and-Spoke

doctors_1328488934
Η δημιουργία 20 νοσοκομειακών δικτύων με τη λογική Κόμβου και Ακτίνας, ξεχωριστών δικτύων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), ίσων σε αριθμό με τα 314 Κέντρα Υγείας, και η επανίδρυση του ΕΣΥ ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) με σκοπό να λειτουργήσει ως ανεξάρτητος δημόσιος οργανισμός, είναι βασικά σημεία πρότασης της διαΝΕΟσις για τη Διακυβέρνηση του ΕΣΥ.

Το νέο κείμενο πολιτικής αποτελεί συνέχεια της μεγάλης έρευνας της διαΝΕΟσις που πραγματοποίησε το 2020 για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ. Επιχειρεί να εξειδικεύσει έναν από τους πέντε πυλώνες εκείνης της μελέτης: Για την οργάνωση και τη διοίκηση του ΕΣΥ. Η πρόταση υπογράφεται από ομάδα τεσσάρων καθηγητών ελληνικών πανεπιστημίων με συντονιστή τον Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και Διευθυντή του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ), Γιάννη Τούντα και μέλη τους καθηγητές Βασίλη Κέφη του Πάντειου Πανεπιστημίου, Νίκο Πολύζο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και Κυριάκο Σουλιώτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης