ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ: Αυξάνονται συνεχώς οι εθελοντές δότες – Πόσοι έχουν βρεθεί συμβατοί

ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ: Αυξάνονται συνεχώς οι εθελοντές δότες – Πόσοι έχουν βρεθεί συμβατοί

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ιδρύθηκε το 2012 από το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» καλύπτοντας το μεγάλο έλλειμμα συμβατών μοσχευμάτων που αντιμετώπιζε η χώρα λόγω του πολύ μικρού αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών

blooddonation
Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ενίσχυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», που ίδρυσε η αείμνηστη Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μέσα από την εγγραφή εθελοντών δοτών εμπλουτίζεται το Εθνικό και το Παγκόσμιο Αρχείο, δίνοντας λύσεις… ζωής σε ασθενείς με λευχαιμία ή άλλες νόσους του αιμοποιητικού συστήματος για τους οποίους η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι θεραπευτικός μονόδρομος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σωματείου, η Τράπεζα περιλαμβάνει πλέον περισσότερους από 160.000 εθελοντές δότες, από τους οποίους οι 324 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα (αιμοποιητικά κύτταρα) σε ισάριθμους ασθενείς.

Μάλιστα, τις τελευταίες επτά εβδομάδες καταγράφηκε αύξηση της τάξεως 8% στους δότες που βρέθηκαν συμβατοί και πρόσφεραν το πολύτιμο για κάποιους συνανθρώπους τους μόσχευμα, μέσα από μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας. Πράξεις αγάπης, γενναιοδωρίας, δύναμης, ελπίδας, ανιδιοτέλειας τις χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι του Σωματείου «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες τους προς τους εθελοντές.





Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης