Ασφαλιστήριο: Πώς αποζημιώνει την επέμβαση κήλης του κοιλιακού τοιχώματος

Ασφαλιστήριο: Πώς αποζημιώνει την επέμβαση κήλης του κοιλιακού τοιχώματος

Η έγκαιρη αντιμετώπιση μιας κήλης έχει κομβική σημασία για την ασφάλεια του ασθενή. Οι περισσότερες κήλες μπορούν να εμφανιστούν τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας. Ενημερωθείτε για τις καλύψεις του συμβολαίου υγείας σε ενδεχόμενη χειρουργική επέμβαση κήλης

kili2
«Μια κήλη του κοιλιακού τοιχώματος, δημιουργείται όταν κάποιο τμήμα ενός ενδοκοιλιακού οργάνου διαπεράσει το κοιλιακό τοίχωμα και προβάλλει κάτω από το δέρμα της περιοχής. Το περιεχόμενο της κήλης έχει συνήθως τη δυνατότητα να επιστρέφει εντός της κοιλιάς (να ανατάσσεται), όταν ο ασθενής βρεθεί σε ύπτια θέση» τονίζει στο ygeiamou ο κ. Χαράλαμπος Σπυρόπουλος Διευθυντής Χειρουργικής Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Πεπτικού Συστήματος/Παχυσαρκίας και Διαβήτη στο Metropolitan General.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι κοιλιακών κηλών είναι οι βουβωνοκήλες, διαφραγματοκήλες και ομφαλοκήλες.

Η βουβωνοκήλη είναι η πιο κοινή και εμφανίζεται όταν ένα τμήμα του εντέρου προεξέχει μέσα από ένα άνοιγμα στους κοιλιακούς μύες. Αυτό το εξόγκωμα μπορεί να περιέχει κοιλιακό ιστό.

Υπάρχουν δύο είδη βουβωνοκήλης, η άμεση που μπορεί να εμφανιστεί οποτεδήποτε σε μια αδύναμη περιοχή στην κάτω κοιλιακή χώρα και η έμμεση στην οποία υπάρχει μια εκ γενετής προδιάθεση για την εμφάνιση της.



Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης