Generation Z: Θέλει λιγότερο σεξ και περισσότερους φίλους – Δείτε γιατί

Generation Z: Θέλει λιγότερο σεξ και περισσότερους φίλους – Δείτε γιατί

Οι παράλληλες παγκόσμιες κρίσεις και το αποτύπωμα της COVID-19 στην ψυχική υγεία των νέων τους απομακρύνουν από ταινίες και σειρές με θέμα τα ρομαντικά ειδύλλια και αφθονία σε σκηνές σεξ

generation_z
Λιγότερα ειδύλλια και περισσότερες φιλίες θέλουν να βλέπουν στις οθόνες τους οι σημερινοί έφηβοι, σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα “Teens and Acreens” του Center for Scholars & Storytellers (CSS), ενός οργανισμού με έδρα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κοινωνικών επιστημών και μιντιακών αφηγημάτων για την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη των νέων.

«Οι αξίες και οι επιθυμίες της γενιάς Z φτάνουν βαθύτερα απ’ ό,τι έχει εξερευνήσει η κοινωνία. Όπως αποτυπώνεται στην παρούσα έκθεση, έχουν κουραστεί από τα στερεοτυπικά, ετεροκανονικά αφηγήματα που αναδεικνύουν τις ρομαντικές ή/και σεξουαλικές σχέσεις – ιδίως τοις τοξικές – και αναζητούν περισσότερο αναπαραστάσεις φιλίας, βασική πτυχή της εφηβείας και της κοινωνικής ευημερίας» αναφέρεται στην έρευνα.

Το τελικό δείγμα της μελέτης αποτέλεσαν 1.500 άτομα ηλικία 10 έως 24 ετών από τις ΗΠΑ που διακρίθηκαν σε 15 ηλικιακές ομάδες των 100 συμμετεχόντων. Τα στοιχεία προέρχονται από τη βάση δεδομένων “Alchemer” του κέντρου CSS και αφορούσαν την περίοδο του Αυγούστου 2023, ενώ τα ερωτήματα σχετικά με το σεξουαλικό περιεχόμενο σε σειρές και ταινίες απευθύνθηκαν μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης