Eγκεφαλικό Επεισόδιο: Πώς αποζημιώνεστε από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Eγκεφαλικό Επεισόδιο: Πώς αποζημιώνεστε από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Ενημερωθείτε για τις καλύψεις και τις αποζημιώσεις του ασφαλιστικού συμβολαίου σε περίπτωση εγκεφαλικού επεισοδίου

egefaliko3__2_
«Η αιφνίδια διαταραχή της ομιλίας και της άρθρωσης αποτελούν δύο τυπικά συμπτώματα αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Το στράβωμα του στόματος και του προσώπου επίσης υποδηλώνουν μια σοβαρή εγκεφαλική βλάβη» εξηγεί στο ygeiamou ο κύριος Κωνσταντίνος Σπέγγος Νευρολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων ΥΓΕΙΑ.

Ο ειδικός συμπληρώνει: «Αιφνίδια μυϊκή αδυναμία στο χέρι ή το πόδι με δυσκολία στη στάση και τη βάδιση, μούδιασμα ή απώλεια της αισθητικότητας στο μισό του σώματος, ξαφνική ζάλη, ναυτία και αστάθεια, διαταραχή της όρασης και σε ορισμένες περιπτώσεις αιφνίδιος και εξαιρετικά έντονος πονοκέφαλος είναι επιπλέον συμπτώματα που μπορεί να σηματοδοτούν την εγκατάσταση ισχαιμικού ή αιμορραγικού αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου».

Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια αποτελούν μακράν τα συνηθέστερα νευρολογικά νοσήματα σύμφωνα με τον κύριο Σπέγγο. Ένας στους έξι συνανθρώπους μας θα υποστεί κάποια στιγμή στη ζωή του ποικίλης αιτιολογίας και βαρύτητας εγκεφαλικό επεισόδιο. Εκτιμάται πως ένας στους τρεις θα παρουσιάσει μόνιμη αναπηρία και μόλις ένας στους τρεις θα μπορέσει να επανέλθει στη φυσιολογική του ζωή.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης