Πόνος στο στήθος: Οι «μαγικές» βελόνες που ανακουφίζουν αποτελεσματικά

Πόνος στο στήθος: Οι «μαγικές» βελόνες που ανακουφίζουν αποτελεσματικά

Το ρόλο του βελονισμού στην ανακούφιση των ασθενών με στηθάγχη επιδιώκει να εξετάσει νέα έρευνα που προσδοκά να προτείνει μια εναλλακτική λύση στους πάσχοντες

velonismos
Ο πόνος στο στήθος είναι ένα συχνό σύμπτωμα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Σε ανθρώπους που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα, οφείλεται συνήθως σε στηθάγχη, η οποία προκαλείται κατά τη διάρκεια της άσκησης ή υπό ψυχικό ή συναισθηματικό στρες. Μπορεί, ακόμη, να οφείλεται στη συσσώρευση χοληστερόλης στις αρτηρίες, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ροής του αίματος στην καρδιά, ενώ, σύμφωνα με την δρ. Joan Briller, καρδιολόγο και καθηγήτρια κλινικής ιατρικής στο College of Medicine, υπεύθυνη μπορεί να είναι και μια δυσλειτουργία στις μικρές αρτηρίες που μεταφέρουν αίμα στους ιστούς και δεν αφήνουν αρκετό οξυγόνο να περάσει.

Οι διαθέσιμες θεραπείες έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τις συνέπειες αυτών των δυσλειτουργιών, ωστόσο δεν λειτουργούν πάντα, με αποτέλεσμα αρκετοί ασθενείς να εξακολουθούν να υποφέρουν από εξουθενωτικές εξάρσεις του πόνου στο στήθος. Είναι, όμως, σημαντικό να βρεθεί μια αποτελεσματική λύση και να μην υποτιμηθεί το πρόβλημα, καθώς αυτό το σύμπτωμα μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου, απομακρύνοντάς το από την απαραίτητη σωματική δραστηριότητα.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί αποτελεσματική λύση, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Illinois διεξάγει μια μελέτη σχετικά με το κατά πόσο ο βελονισμός θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως μέθοδος ανακούφισης του πόνου στο στήθος που προκαλείται από στηθάγχη. Ένας μεγάλος όγκος ερευνών έχει αναδείξει τον βελονισμό ως μέσο άμβλυνσης πολλών τύπων χρόνιου πόνου. Ωστόσο, λίγα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά για την επίδρασή του στον ισχαιμικό πόνο.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης