Single’s Day: Πέντε λόγοι (καλής υγείας) να γιορτάσετε που δεν είστε σε σχέση

Single’s Day: Πέντε λόγοι (καλής υγείας) να γιορτάσετε που δεν είστε σε σχέση

Δεν είναι κακό να είσαι single επειδή έτυχε ή από επιλογή. Το υπενθυμίζει η σημερινή Single's Day, το επιβεβαιώνουν και επιστημονικές έρευνες που διαπιστώνουν ακόμα και οφέλη

woman_bubbles_272756672

Γύρω στο 1993, φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Ναντσίνγκ στην Κίνα αποφάσισαν πως είναι ok να είσαι single και καθιέρωσαν την 11η Νοεμβρίου ως ξεχωριστή ημέρα για όσους και όσες δεν έχουν βρει σύντροφο ή έχουν επιλέξει το μοναχικό μονοπάτι στη ζωή.

Η σημερινή Single’s Day (ή Bachelor’s Day) κλείνει το μάτι στους παραπάνω και τους υπενθυμίζει πως έχουν κάθε λόγο να χαρούν τη μοναχικότητά τους -και όχι μοναξιά– ακόμα και αν έτσι χάνουν την ευκαιρία για προνόμια υγείας που συνοδεύουν τις μακροχρόνιες σχέσεις και τον γάμο όπως λιγότερες πιθανότητες για καρδιαγγειακές παθήσεις ή για ορισμένους τύπους καρκίνου όπως στομάχου, ήπατος και πνευμόνων.

Μπορεί λοιπόν να μοιάζει καταδίκη η απουσία συντρόφου, η αλήθεια όμως απέχει. Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος από τη γενιά των Millennials και των Genzers βρίσκουν τον θεσμό του γάμου ξεπερασμένο και τις σχέσεις περιττές, ας ρίξουμε μια ματιά και στο πώς βγαίνουν κερδισμένοι σε σωματική και ψυχική υγεία σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης