Millennials: Έτσι ασφαλίζονται οι νέοι ενήλικοι – Ενημερωθείτε

Millennials: Έτσι ασφαλίζονται οι νέοι ενήλικοι – Ενημερωθείτε

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι περίπου 600.000 αιωνόβιοι παγκοσμίως το 2022 θα έχουν εκτιναχθεί στα 3,7 εκατομμύρια έως το 2050. Με μεγάλες πιθανότητες να είμαστε ένας από αυτούς και με δεδομένο ότι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής δεν συνεπάγεται απαραιτήτως και ποιοτική υγεία, μήπως θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας;

millennials_friends_1254118255
Οι νεότεροι ακόμα από τη γενιά των millennials (1981-1996) έχουν περάσει πλέον τα 25 και δεν μπορούν να ασφαλίζονται ως εξαρτώμενα μέλη στα συμβόλαια των γονιών τους. Ενώ όμως θα πρέπει να μεριμνήσουν για το δικό τους ασφαλιστήριο υγείας, πλήθος δημοσκοπήσεων δείχνει ότι πρόκειται μια γενιά «ανασφάλιστων» υπό την έννοια της απουσίας συμπληρωματικής ιδιωτικής ασφάλισης. Σύμφωνα με ειδήμονες από τον ασφαλιστικό κλάδο, όπως και άλλες ηλικιακές ομάδες αποφεύγουν την αγορά ασφάλισης θεωρώντας την συχνά μια «μεγάλη επένδυση».

Έρευνα σχετικά με τις τάσεις στην υγειονομική περίθαλψη διαπιστώνει ότι σχεδόν οι μισοί millennials (43%) θα εξετάσουν το κόστος ως κορυφαίο κριτήριο για την επιλογή παρόχου υγειονομικής περίθαλψης, ενώ είναι η ηλικιακή ομάδα που αποζητά την πλήρη κατανόηση των όρων, χωρίς να διστάζει να σπάσει το συμβόλαιο αν νιώσει απογοήτευση από τις υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης