Γαστροσκόπηση: Πότε χρειάζεται – Πώς καλύπτεται από το συμβόλαιο υγείας

Γαστροσκόπηση: Πότε χρειάζεται – Πώς καλύπτεται από το συμβόλαιο υγείας

Η γαστροσκόπηση είναι μια ενδοσκοπική εξέταση που επιτρέπει τον έλεγχο του εσωτερικού βλεννογόνου του ανωτέρου πεπτικού συστήματος. Θεωρείται σημαντική για την πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων - Δείτε τι καλύπτει το ασφαλιστήριο στην περίπτωση που χρειαστείτε γαστροσκόπηση

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-11-03T102821_633
Οι ενοχλήσεις στο στομάχι αποτελούν από τις πλέον συχνές και μπορεί να οφείλονται σε πλήθος παραγόντων, από κάποιον παθογόνο παράγοντα έως το στρες. Σε περίπτωση που υποκρύπεται κάποιο παθολογικό πρόβλημα ο γαστρεντερολόγος είναι πιθανό, με βάση το ιατρικό ιστορικό και την κλινική εικόνα, να συστήσει περαιτέρω διερεύνηση με τη βοήθεια μιας γαστροσκόπησης.

Η εξέταση αυτή πραγματοποιείται για να εκτιμηθούν συμπτώματα που μπορεί να οφείλονται σε κάποια πάθηση του οισοφάγου, του στομάχου ή του δωδεκαδακτύλου όπως καούρες, ξινίλες, δυσκολίες στην κατάποση, ναυτία, δυσκολίες κατά την πέμψη, ανεξήγητη αναιμία καθώς και απώλεια βάρους.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο γαστρεντερολόγος- ενδοσκόπος μπορεί να αποφασίσει πως χρειάζεται να πάρει για βιοψία ένα μικρό κομμάτι ιστού από το εσωτερικό του στομάχου ή του οισοφάγου. Με την συγκεκριμένη εξέταση ελέγχεται με μεγάλη ακρίβεια η ύπαρξη του E.pylori (ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού) που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.




Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης