Πότε θα είναι έτοιμα τα τρία νέα νοσοκομεία του «Νιάρχος» – Πώς θα στελεχωθούν

Πότε θα είναι έτοιμα τα τρία νέα νοσοκομεία του «Νιάρχος» – Πώς θα στελεχωθούν

Η κατασκευή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων περνά πλέον στο στάδιο της υλοποίησης αφού τόσο το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όσο και το νέο νοσοκομειο Κομοτηνής είναι ένα βήμα πριν τις εργασίες

ezgif_com-webp-to-jpg_-_2023-11-03T101226_259
Μεταμορφώνεται η περίθαλψη στη Βόρεια Ελλάδα με τη δημιουργία των δύο νέων νοσοκομείων, του Παιδιατρικού στη Θεσσαλονίκη και του νοσοκομείου Κομοτηνής, τη στιγμή που ακόμη ένα σύγχρονο νοσηλευτικό ίδρυμα, στη Σπάρτη, θα αναβαθμίσει τον υγειονομικό χάρτη της Πελοποννήσου. Και τα τρία νέα νοσοκομεία αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και αναμένεται να είναι έτοιμα προς το τέλος του 2026.

Η κατασκευή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων περνά πλέον στο στάδιο της υλοποίησης αφού τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Κομοτηνή είναι ένα βήμα πριν τις εργασίες. Τα προηγούμενα 24ωρα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές εκδηλώσεις στις δύο πόλεις όπου παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη. Ανάλογη εκδήλωση αναμένεται σήμερα στη Σπάρτη.

Το παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα πάγιο αίτημα ετών, αφού ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα δε διαθέτει ειδικό νοσοκομείο για παιδιά. Όπως έχει προαναγγείλει και ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τη νέα χρονιά ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του. Πιο συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα για την ανέγερση του παιδιατρικού νοσηλευτικού ιδρύματος έχει ως εξής: Από τον Ιανουάριο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2024 θα πραγματοποιηθούν οι εκσκαφές. Οι σκυροδετήσεις θα διαρκέσουν από τον Μάρτιο του 2024 έως τον Ιούνιο του 2025, οι ξύλινες και μεταλλικές κατασκευές από τον Μάρτιο του 2025 έως το Νοέμβριο του 2025. Οι αρχιτεκτονικές και εξωτερικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν το διάστημα από την άνοιξη του 2025 έως το φθινόπωρο του 2026.



Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης