Η μη μεταδοτική δερματική νόσος που αυξάνει κατά 46% τον κίνδυνο διαβήτη

Η μη μεταδοτική δερματική νόσος που αυξάνει κατά 46% τον κίνδυνο διαβήτη

Η ψωριασική νόσος είναι μία επώδυνη, σοβαρή, μη μεταδοτική ασθένεια που επηρεάζει πολλαπλά σημεία του σώματος. Τα άτομα με σοβαρή ψωρίαση αντιμετωπίζουν 46% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2

psoriasis_2280073177__1_
«Πρόσβαση για όλους» είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης. Πρωταρχικός στόχος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι να διασφαλιστεί ότι όσοι πάσχουν από ψωριασική νόσο έχουν οικονομικά προσιτή πρόσβαση στη σωστή θεραπεία την κατάλληλη στιγμή. Όλοι όσοι ζουν με ψωριασική νόσο αξίζουν πρόσβαση σε ποιοτική περίθαλψη ανεξάρτητα από το εισόδημά τους ή τη γεωγραφική τους θέση.

Η ψωριασική νόσος είναι μία επώδυνη, σοβαρή, μη μεταδοτική ασθένεια που επηρεάζει πολλαπλά σημεία του σώματος και εκδηλώνεται κυρίως στο δέρμα και τις αρθρώσεις και προκαλείται από δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Συσχετίζεται επίσης συχνά με συνοδά νοσήματα, τα πιο κοινά είναι η παχυσαρκία, η υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία, ο διαβήτης, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου. Για παράδειγμα, τα άτομα με σοβαρή ψωρίαση αντιμετωπίζουν 46% υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 και 58% πιθανότερο να έχουν μείζον καρδιακό επεισόδιο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης