Νοσοκομεία: Τι αλλάζει από σήμερα στα φάρμακα των ασθενών

Νοσοκομεία: Τι αλλάζει από σήμερα στα φάρμακα των ασθενών

Από σήμερα, η προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων για τα οποία έχουν συναφθεί συμφωνίες με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ΕΚΑΠΥ

pharmacy1__2_
Μετά από αρκετές παρατάσεις έφτασε η στιγμή έναρξης της πλήρους λειτουργίας της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (ΕΚΑΠΥ), ως κεντρικής αρχής προμήθειας φαρμάκων στα νοσοκομεία. Το νέο σύστημα ξεκινά να λειτουργεί από σήμερα, με όλες τις πλευρές να δηλώνουν αισιοδοξία ότι θα επιλύσει σειρά προβλημάτων. Ένα από αυτά είναι οι «αρρυθμίες» που παρατηρούνται στη σειρά προγραμματισμένων θεραπειών – για παράδειγμα χημειοθεραπείες – όταν τελειώνουν οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και υπάρχει η δυσκολία παραγγελίας φαρμάκων.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έλαβαν όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου», από σήμερα, 16 Οκτωβρίου, η προμήθεια σκευασμάτων για τα οποία έχουν συναφθεί συμφωνίες με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Διαχείρισης Φαρμάκων, στο πληροφοριακό σύστημα της ΕΚΑΠΥ. Όπως προκύπτει από πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 500 κωδικούς φαρμάκων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης