Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Δεν περιμένουμε τους πολίτες στις δομές υγείας, πηγαίνουμε εμείς σε αυτούς»

Έχοντας ως οδηγό και τις παρεμβάσεις των επαγγελματιών υγείας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας τις τελευταίες έξι εβδομάδες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ολοκλήρωσε το νέο μοντέλο πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας που θα αναπτύσσεται παράλληλα με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Η υλοποίησή του θα επιτρέψει να δημιουργηθεί η πραγματική εικόνα για την υγεία του πληθυσμού της χώρας

agapgdakh3
Παροχή μπόνους στους προσωπικούς γιατρούς εφόσον κατευθύνουν τους πολίτες στο πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου «Σπύρος Δοξιάδης», διασύνδεση όλων των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), κίνητρα σε νέους γιατρούς για να στελεχώσουν την ΠΦΥ, και εξόρμηση των επαγγελματιών υγείας στην κοινότητα, με ομάδες κρούσης κοντά στους πολίτες, στις γειτονιές, τα χωριά, τις απομακρυσμένες περιοχές, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ που κατήρτισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, και για το οποίο μιλάει στο ΘΕΜΑ.

Έχοντας ως οδηγό τις παρεμβάσεις των επαγγελματιών υγείας στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας τις τελευταίες έξι εβδομάδες, δηλώνει ικανοποιημένη με το νέο μοντέλο πρόληψης και προαγωγής της Δημόσιας Υγείας που θα αναπτύσσεται παράλληλα με την ΠΦΥ και θα επιτρέψει να δημιουργηθεί η πραγματική εικόνα για τον πληθυσμό της χώρας. «Το νέο μοντέλο βασίζεται στην κινητοποίηση των δυνάμεων της ΠΦΥ. Όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα βγουν από τα κτήρια και θα πάνε να προσεγγίσουν τους πολίτες. Δεν περιμένουμε πια τους πολίτες να έρθουν στις δομές υγείας. Πάμε εμείς σε αυτούς, αυτή είναι η δουλειά του κράτους» λέει η κυρία Αγαπηδάκη στο ΘΕΜΑ, σημειώνοντας πως το νέο μοντέλο θα καλύψει και τις αυξημένες λόγω της κλιματικής αλλαγής ανάγκες .

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης