Η Νο1 απειλή για την καρδιά που μπορεί να προληφθεί

Η Νο1 απειλή για την καρδιά που μπορεί να προληφθεί

Το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης είναι: «Κινήσου ενάντια στη θρόμβωση» - Η μειωμένη κινητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο πήξης του αίματος και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα

heartproblem_246298573
Το μήνυμα «Κινήσου ενάντια στη θρόμβωση» ήταν το κεντρικό μήνυμα όλων των ομιλητών κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που οργάνωσε το Ι.Μ.Ε.Θ.Α., με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης (13 Οκτωβρίου). Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης που φέτος κλείνει τα 10 χρόνια, έχει την επιστημονική αρωγή 19 Επιστημονικών Εταιρειών που σχετίζονται με τη θρόμβωση.

Το νέο θέμα της καμπάνιας «Κινήσου ενάντια στη θρόμβωση», το οποίο θα εκτείνεται από το 2023-2025, ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σηκωθούν και να κινηθούν για να αυξήσουν την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου θρόμβων αίματος. Η μειωμένη κινητικότητα μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο πήξης του αίματος και αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης