Γονείς: Πότε ανησυχούμε για τους παιδικούς πονοκεφάλους – Tips αντιμετώπισης

Γονείς: Πότε ανησυχούμε για τους παιδικούς πονοκεφάλους – Tips αντιμετώπισης

Όπως οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά ταλαιπωρούνται από διαφορετικούς τύπους πονοκεφάλων. Πότε, όμως, μια κεφαλαλγία θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία; Η κυρία Ιωάννα Κουρή, Παιδίατρος-Παιδονευρολόγος, Επιστημονική Συνεργάτις Τμήματος Μελέτης Διαταραχών Ύπνου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ αναλύει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

ezgif_com-webp-to-jpg__39_
Πονοκέφαλος είναι η εκδήλωση πόνου στην περιοχή του κεφαλιού ή του λαιμού. Οι πονοκέφαλοι είναι συχνοί σε παιδιά και εφήβους. Οι πονοκέφαλοι μπορούν να προκληθούν από πολλές αιτίες όπως κρυολόγημα, άγχος, αφυδάτωση, έλλειψη ύπνου ή προβλήματα στην όραση (π.χ. δυσκολία στο διάβασμα).

Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι στα παιδιά δεν οφείλονται σε κάποιο σοβαρό υποκείμενο πρόβλημα, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικοί για το παιδί και να έχουν αντίκτυπο στη σχολική επίδοση, τον αθλητισμό και τις δραστηριότητες παιχνιδιού.

Όπως και οι ενήλικες, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν διαφορετικούς τύπους πονοκεφάλων, συμπεριλαμβανομένων ημικρανιών ή πονοκεφάλων που σχετίζονται με το άγχος. Τα παιδιά μπορούν, επίσης, να έχουν χρόνιους καθημερινούς πονοκεφάλους.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης