Καρκίνος: Αυτές οι γυναίκες διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο νόσου – Δείτε γιατί

Καρκίνος: Αυτές οι γυναίκες διατρέχουν χαμηλότερο κίνδυνο νόσου – Δείτε γιατί

Ο αστικός σχεδιασμός που προάγει τη σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου σε γυναίκες με πρόβλημα βάρους, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη

woman_fat_walk_2126637323
Τη ζωή σε μια γειτονιά που προσφέρεται για περπάτημα θα πρέπει πιθανότατα να σκεφτούν οι γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου λόγω υπερβολικού σωματικού βάρους, σύμφωνα με τη μελέτη ερευνητών από τη Σχολής Δημόσιας Υγείας Mailman του Πανεπιστημίου Κολούμπια και την Ιατρική Σχολή Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Η παχυσαρκία έχει αποδειχθεί παράγοντας κινδύνου για 13 τύπους καρκίνου στις γυναίκες. Στον αντίποδα, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να έχει προστατευτική δράση, μειώνοντας τις πιθανότητες κακοήθειας ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης. Τα πρόσφατα ευρήματα που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives, βάζουν στην εξίσωση και μια τρίτη μεταβλητή: τον αστικό σχεδιασμό που ευνοεί τους πεζούς και τη σωματική δραστηριότητα, οδηγώντας σε βελτίωση της φυσικής κατάστασης και χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης