Κουνούπια- Ιός Δυτικού Νείλου: 51 Δήμοι στο κόκκινο

Κουνούπια- Ιός Δυτικού Νείλου: 51 Δήμοι στο κόκκινο

Μία στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας έχουν επηρεαζόμενους από τον ιό του Δυτικού Νείλου και «υψηλού κινδύνου» δήμους

mosquito_1721124670
Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας…εξαπλώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου, με τον ΕΟΔΥ να έχει 51 δήμους στη λίστα των επηρεαζόμενων περιοχών. Η απειλή των κουνουπιών δεν έχει εξαλειφθεί παρόλο που την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε πτώση, στις μολύνσεις σύμφωνα με το τελευταίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ.

Ως «επηρεαζόμενες» περιοχές αναφέρονται οι Δήμοι με καταγραφή τουλάχιστον ενός κρούσματος λοίμωξης από ιό Δυτικού Νείλου σε άνθρωπο κατά την τρέχουσα περίοδο 2023, και ως «υψηλού κινδύνου» περιοχές αναφέρονται οι Δήμοι, χωρίς πρόσφατη καταγραφή περιστατικού σε άνθρωπο κατά την περίοδο 2023 (μέχρι στιγμής), οι οποίοι -ωστόσο- συνδυάζουν παράγοντες κινδύνου για επερχόμενη καταγραφή κρουσμάτων (όπως π.χ. εγγύτητα σε επηρεαζόμενους Δήμους/ γεωμορφολογικά δεδομένα, τρέχοντα και ιστορικά επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης στην ευρύτερη περιοχή, διαθέσιμα εντομολογικά δεδομένα ή δεδομένα επιτήρησης σε ζώα στην ευρύτερη περιοχή).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης