Χρυσοχοΐδης: Αρχές του 2024 τα ακριβά φάρμακα με αποστολή κατ’ οίκον

Χρυσοχοΐδης: Αρχές του 2024 τα ακριβά φάρμακα με αποστολή κατ’ οίκον

Χιλιάδες ασθενείς με χρόνιες παθήσεις από τη νέα χρονιά δεν θα περιμένουν σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν ακριβά φάρμακα, αλλά θα πραγματοποιούνται αποστολές των φαρμάκων στα σπίτια των ασθενών ή τα νοσοκομεία όπου πρόκειται να κάνουν θεραπεία

Chrysochoidis_1576576591
Την επιλογή διοικήσεων των νοσοκομείων με αντικειμενικά κριτήρια επανέλαβε ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε σημερινή συνέντευξή του (ρ/σ Παραπολιτικά fm), ενώ έδωσε λεπτομέρειες σε σχέση με τη νέα δυνατότητα αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους στα σπίτια των ασθενών, αντί να περιμένουν να τα πάρουν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Θα περάσουν από κάποιες διαδικασίες οι υποψήφιοι και στο τέλος θα έχουμε νέες διοικήσεις σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με αντικειμενικά κριτήρια που νομοθετεί η ίδια η Κυβέρνηση. Πολύ σύντομα θα είναι στη Βουλή αυτά και βεβαίως στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αρμόδιες Επιτροπές, Συμβούλια, ότι προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να αξιολογήσουν τους υποψήφιους μετά από μια δημόσια ανακοίνωση για δημόσιο διαγωνισμό που θα γίνει». Όπως είπε, τα νοσοκομεία είναι περίπου 130 και σημείωσε ότι εκτός από τα μεγάλα νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και τα Πανεπιστημιακά στην Περιφέρεια, ακόμη και μικρότερα νοσηλευτικά ιδρύματα μεγάλων νομών απορροφούν πολύ κόσμο. «Όλοι οι συνάδελφοί μου και οι προκάτοχοί μου προφανώς αντιμετώπισαν προβλήματα στο θέμα της διαχείρισης της διοίκησης των νοσοκομείων. Δεν είναι εύκολη η υπόθεση της διοίκησης», σημείωσε σχετικά με τις εικόνες της ψυχιατρικής κλινικής του «Αγία Όλγα» που είδαν το φως της δημοσιότητας και οδήγησαν στην παύση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης