Ατοπική δερματίτιδα: Νέα θεραπευτική επιλογή υπόσχεται ανακούφιση στους ασθενείς

Ατοπική δερματίτιδα: Νέα θεραπευτική επιλογή υπόσχεται ανακούφιση στους ασθενείς

Μια σημαντική ανακάλυψη θα μπορούσε να διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών με ατοπική δερματίτιδα, αξιοποιώντας την ιδιαίτερη λειτουργία μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ιών, προσφέροντας ανακούφιση

ezgif_com-webp-to-jpg__10_
Περίπου το 15% των παιδιών και το 5% των ενηλίκων παρουσιάζουν συμπτώματα, όπως έντονο κνησμό και έκζεμα στο δέρμα ιδίως στους αγκώνες ή τα γόνατα, μια κατάσταση γνωστή ως ατοπική δερματίτιδα. Παρά τις υπάρχουσες θεραπείες, η δυσφορία που αισθάνονται οι ασθενείς εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Σε αυτή τη δύσκολη εξίσωση, μια σημαντική ανακάλυψη θα μπορούσε να διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών.

Σε μια μελέτη από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, διαπιστώθηκε μια νεότερη αποτελεσματική προσέγγιση: οι βακτηριοφάγοι, οι οποίοι αποικίζουν το δέρμα ως ιικά συστατικά του μικροβιώματος και η σωστή αξιοποίησή τους θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για την ατοπική δερματίτιδα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Science Advances.

Οι βακτηριοφάγοι ή απλά φάγοι είναι ειδική κατηγορία ιών που προσβάλλουν βακτήρια. Στη κυριολεξία βακτηριοφάγος σημαίνει «αυτός που καταλύει βακτήρια». Κάθε βακτηριοφάγος μπορεί να προσβάλλει ένα ή και περισσότερα στελέχη ή είδη βακτηρίων.


Διαβάστε περισσόερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης