Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς: Τι πρέπει να ξέρετε για τις ασφαλιστικές καλύψεις

Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς: Τι πρέπει να ξέρετε για τις ασφαλιστικές καλύψεις

Η αποκόλληση του αμφιβληστροειδή χιτώνα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα του ματιού που συνήθως εμφανίζεται στη μέση ηλικία και σε υψηλούς μύωπες - Δείτε τι ισχύει όσον αφορά τις ασφαλιστικές καλύψεις για την αντιμετώπισή του

ofthalmiatros_596797805
Ορμώμενοι από το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αμφιβληστροειδούς που κάνει λόγο για την «εφαρμογή της γενετικής διάγνωσης ως πρότυπο φροντίδας για άτομα που ζουν με Κληρονομικές- Εκφυλιστικές Παθήσεις του Αμφιβληστροειδούς» θα επικεντρωθούμε στη συχνότερη πάθηση του αμφιβληστροειδούς, δηλαδή στην αποκόλληση του χιτώνα.

Ο αμφιβληστροειδής είναι ένας χιτώνας ο οποίος καλύπτει το πίσω μέρος του ματιού. Είναι υπεύθυνος για τη μετατροπή του οπτικού σήματος σε ηλεκτρικό, το οποίο στη συνέχεια θα το επεξεργαστεί ο εγκέφαλος ώστε να μετατραπεί σε εικόνα. Τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για αυτή τη μετατροπή είναι οι φωτοϋποδοχείς. Αυτά είναι ουσιαστικά φωτοευαίσθητα κύτταρα, υπεύθυνα για την αντίληψη των χρωμάτων και την ένταση του φωτός. Υπάρχουν δύο τύποι φωτοϋποδοχέων στα ανθρώπινα μάτια – τα ραβδία και τα κωνία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης