Το μυστικό για την ομαλή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου είναι διασκεδαστικό – Ανακαλύψτε το

Το μυστικό για την ομαλή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου είναι διασκεδαστικό – Ανακαλύψτε το

Το κλειδί για την ομαλή ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου κρύβεται σε κάτι που τα παιδιά ξέρουν να κάνουν πολύ καλά από τη φύση τους και αγαπούν πολύ! Το μαντέψατε;

kidsplay_1397736599
Αν ένα πράγμα ξέρουν να κάνουν καλά τα παιδιά είναι να παίζουν παιχνίδια, ακόμα κι αν αυτά βρίσκονται στη φαντασία τους. Πρόκειται, όμως, για μια ανάγκη των παιδιών ή έμφυτο χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας; Μια ειδικός αποκαλύπτει το σημαντικό ρόλο του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών και πόσο τελικά το έχουν ανάγκη.

Η δρ Jacqueline Harding, ειδικός στην πρώιμη παιδική ηλικία στο Πανεπιστήμιο Middlesex, στο βιβλίο της «Ο εγκέφαλος που αγαπάει το παιχνίδι» υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλος ενός μικρού παιδιού είναι εκ φύσεως σχεδιασμένος να παίζει και αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή του. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της αμφισβητείται ο παραδοσιακός διαχωρισμός μεταξύ παιχνιδιού και μάθησης, τονίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο του παιχνιδιού στην εκπαίδευση των πρώτων ετών και την ολιστική ανάπτυξη του παιδιού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης