Κορωνοϊός – Εμβολιασμοί: Πότε ξεκινούν – Ποιους αφορούν – Τι αλλάζει στα εμβολιαστικά κέντρα

Κορωνοϊός – Εμβολιασμοί: Πότε ξεκινούν – Ποιους αφορούν – Τι αλλάζει στα εμβολιαστικά κέντρα

Οι συστάσεις για αναμνηστική δόση προσανατολίζονται στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή όλα τα άτομα από 60 ετών και πάνω και όσους πολίτες από 12 ετών και πάνω έχουν υποκείμενα προβλήματα υγείας

covid_vaccination_1814780726
Μετά τη δημοσίευση των συστάσεων για το αντιγριπικό εμβόλιο και την έναρξη της εφετινής εμβολιαστικής περιόδου, σειρά παίρνει ο κορωνοϊός. Το Υπουργείο Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι στην τελική ευθεία πριν συστήσουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να πραγματοποιήσουν μία αναμνηστική δόση, με σκοπό την ενίσχυση της προστασίας για τους επόμενους μήνες που εκτιμάται ότι η μετάδοση θα αυξηθεί.

Ήδη στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 834 άνθρωποι με Covid ή με επιπλοκές της νόσου εκ των οποίων οι 160 σε Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ κλπ), αριθμός που δείχνει την κλιμακούμενη δυναμική της λοίμωξης του κορωνοϊού. Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη ότι ο υδράργυρος ακόμη δεν έχει μειωθεί σημαντικά έτσι ώστε να επηρεάσει τον συχγχρωτισμό και άρα την αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού, οι αριθμοί αυτοί γεννούν μεγάλη ανησυχία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης