Πλημμύρες – Λεπτοσπείρωση: Η αναδυόμενη απειλητική νόσος που μας αφορά όλους

Πλημμύρες – Λεπτοσπείρωση: Η αναδυόμενη απειλητική νόσος που μας αφορά όλους

Η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών ανεβάζει ψηλά τη λεπτοσπείρωση στη λίστα των ασθενειών που παρακολουθούν στενά οι υγειονομικές αρχές. Ποια είναι τα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν

farmer_435854374
Μία αναδυόμενη απειλή είναι η λεπτοσπείρωση στη χώρα μας, νόσος που ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, αλλά αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο όχι μόνο για τις πληγείσες περιοχές.

Ο πρόσφατος θάνατος ενός 57χρονου στην Κέρκυρα «ταρακούνησε» την τοπική κοινωνία καθώς και την υπόλοιπη Ελλάδα, αφού φαίνεται πως η μεταδοτική αυτή ασθένεια απαιτεί παρακολούθηση και μέτρα για πληθυσμιακές ομάδες που ασχολούνται με τη γη, όπως είναι οι αγρότες. Με δεδομένο πως οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αλλάξει και παρατηρούνται ακραία καιρικά φαινόμενα και υγρασία, φαίνεται πως η λεπτοσπείρωση ανεβαίνει στη λίστα των ασθενειών που πρέπει να παρακολουθούν στενά οι υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με ειδικούς του ΕΟΔΥ, η λεπτοσπείρωση απασχολεί εφέτος όλη τη χώρα, καθώς πιθανόν είναι αυξημένοι οι πληθυσμοί των τρωκτικών. Σίγουρα, σε πρώτο… πλάνο είναι στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας. Μετά και τις τελευταίες πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Elias», υπάρχει ο κίνδυνος περαιτέρω επιβάρυνσης των περιοχών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, έχουν επιβεβαιωθεί πέντε περιστατικά λεπτοσπείρωσης στη Θεσσαλία ενώ διερευνώνται ακόμη 17.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης