Ωνάσειο: Δωρεάν εξετάσεις καρδιάς στην Αττική – Ποιοι μπορούν να ωφεληθούν

Η κινητή μονάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου περνάει από 6 δήμους και σας περιμένει να μετρήσετε μαζί το σκορ της καρδιάς σας

woman_heart
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει τη δράση “Heartscore”, παραμένοντας δίπλα σε κάθε καρδιά που χρειάζεται φροντίδα. Επτά ημέρες σε έξι διαφορετικούς δήμους, η κινητή μονάδα του Ωνάσειου θα περιμένει σε κεντρικά σημεία κάθε επισκέπτη από 35 έως 65 ετών για μία δωρεάν προληπτική εκτίμηση καρδιολογικού κινδύνου. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τα 30 χρόνια του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Heartscore: ένα σκορ ζωής

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Καρδιολογική Ομοσπονδία (World Heart Federation) (https://world-heart-federation.org/world-heart-ay/), οι καρδιαγγειακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελούν αιτίες θανάτου για 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως στον κόσμο. Το 80% ωστόσο από αυτές τις οδυνηρές απώλειες θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αν οι πολίτες γνώριζαν ενδεδειγμένους τρόπους πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης