Κορωνοϊός: Χρειάζονται όλοι επαναληπτικό εμβόλιο κάθε χρόνο; Ο ειδικός απαντά

Κορωνοϊός: Χρειάζονται όλοι επαναληπτικό εμβόλιο κάθε χρόνο; Ο ειδικός απαντά

Χρειάζονται όλοι ετήσιο εμβολιασμό για τον κορωνοϊό; Γιατί η COVID-19 δεν είναι γρίπη; Ο κ. Θεοκλής Ζαούτης, Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας MD, MSCE, PhD, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απαντά στα ερωτήματα και εξηγεί τι ισχύει σχετικά με την προστασία του εμβολιασμού έναντι του SARS-CoV-2

vaccine_booster_covid_2083686523
Το προηγούμενο διάστημα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων(CDC) των ΗΠΑ απηύθυνε σύσταση για μία επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 κάθε χρόνο σε κάθε άτομο ηλικίας άνω των 6 μηνών. Για να καταλάβουμε το «γιατί», πρέπει να κάνουμε μία αναδρομή σε όσα έχουν μεσολαβήσει από το ξέσπασμα της πανδημίας έως σήμερα.

Από το 2020, ήταν διαθέσιμα δύο mRNA εμβόλια κατά της COVID-19. Χορηγούμενα σε 2 δόσεις, αμφότερα τα εμβόλια αποδείχθηκαν περισσότερο από 90% αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης. Ένα χρόνο αργότερα, το CDC διαπίστωσε ότι δύο δόσεις αυτών των εμβολίων παρέμεναν εξαιρετικά αποτελεσματικές στην πρόληψη σοβαρής νόσησης. Ο στόχος των συγκεκριμένων εμβολίων ήταν να κρατήσουν τους ανθρώπους (και αυτούς που νοσούσαν) εκτός νοσοκομείων και εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας, και να αποτρέψουν τον θάνατο. Έως το τέλος του 2021, τα εμβόλια mRNA έκαναν ακριβώς αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης