Ασφαλιστήριο: Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος να «σπάσει» – Τι να προσέξετε πριν υπογράψετε

Ασφαλιστήριο: Σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος να «σπάσει» – Τι να προσέξετε πριν υπογράψετε

Ενημερωθείτε για τις περιπτώσεις που οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν το δικαίωμα βάσει νόμου, να προχωρήσουν σε ακύρωση του συμβολαίου χωρίς την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης

couple_642415924-1-768x432
Η σημασία ενός ασφαλιστηρίου είναι μεγάλη αφού ο ασφαλισμένος σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό σύμβουλο διαμορφώνει το πρόγραμμα βάσει των αναγκών και των θέλω του. Πέραν όμως των καλύψεων και των εξαιρέσεων, θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις υποχρεώσεις που πηγάζουν μέσα από το πρόγραμμα ασφάλισης. Οι υποχρεώσεις του ασφαλισμένου είναι η έγκαιρη καταβολή των ασφαλίστρων καθώς και η ειλικρινής συμπλήρωση του Ατομικού Ιατρικού Ιστορικού. Η μη ορθή τήρηση τους μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση του συμβολαίου υγείας από την πλευρά της ασφαλιστικής εταιρίας.

Επιπροσθέτως ο ασφαλισμένος θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που βάσει νόμου 2496 (ΦΕΚ 87/τ.Α’/16.5.1997) παρέχεται η δυνατότητα στην ασφαλιστική εταιρεία να προβεί σε ακύρωση του συμβολαίου και στην ουσία να απαλλαχθεί από την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης