Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις γιατροί και επαγγελματίες υγείας

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις γιατροί και επαγγελματίες υγείας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, η Ένωση Ιατρών Αθηνών Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών είναι ανάμεσα στα σωματεία που συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

strike_1969184929-768x432
Σύσσωμος ο κλάδος της υγείας συμμετέχει στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή. Ενώσεις γιατρών, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς και άλλα επαγγέλματα υγείας… κατεβαίνουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν.

«Η κυβέρνηση φέρνει σε νομοσχέδιο την εργασία των 13 ωρών μέσα στα χρονικά όρια της 24ωρης μέρας! Γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες! Να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να τρέξουν τις πράσινες μπίζνες σε μία χώρα που με δική τους ευθύνη έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος. Αντί να είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το κράτος να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς που βιώνουν για μία ακόμα φορά την πλήρη εγκατάλειψη, φέρνουν νομοσχέδιο που ενσωματώνει στο ελληνικό δίκαιο η Οδηγία της ΕΕ 2019/1152, ολοκληρώνει το έγκλημα της κατάργησης βασικών και στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων γυρίζοντάς μας έναν αιώνα πίσω, νομιμοποιώντας την διαμορφωμένη εργασιακή ζούγκλα. Έρχεται να συμπληρώσει τον εκτρωματικό νόμο Χατζηδάκη. «Ελαστικοποιεί» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις εργασίας, αυξάνει την εντατικοποίηση», σημειώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης