Γονείς: Έξι στους δέκα περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες από τα παιδιά τους

Γονείς: Έξι στους δέκα περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες από τα παιδιά τους

Ο χρόνος μπροστά στην οθόνη του κινητού δεν είναι πρόβλημα των παιδιών και των νέων αποκλειστικά, σύμφωνα με έρευνα που δείχνει πως και οι ίδιοι οι γονείς χάνουν συχνά το μέτρο κατά τη χρήση του

parents_smartphone_732813154
Δεν είναι λίγες οι μελέτες που συμπεραίνουν ότι οι πολλές ώρες μπροστά στις οθόνες κάνουν κακό στο παιδί, στοιχίζοντας στην ανάπτυξή του αλλά και στην κοινωνική του συμπεριφορά. Ακόμα και αν η επίδραση δεν είναι τόσο ισχυρή, οι τέσσερις ώρες την ημέρα που περνούν κολλημένα στην οθόνη πολλά τρίχρονα παιδιά σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη δεν ακούγεται ιδανική κατάσταση. Ίσως πάλι αν οι γονείς αφιέρωναν λιγότερο χρόνο στις δικές τους ηλεκτρονικές συσκευές και περισσότερο στο παιδί, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά.

Πέντε περίπου ώρες την ημέρα σπαταλούν στην οθόνη του κινητού, του tablet και άλλων συσκευών τους οι γονείς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων OnePoll, με τρεις στους πέντε να παραδέχονται ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στον ψηφιακό κόσμο απ’ ότι σε δραστηριότητες με το παιδί τους. Για την ακρίβεια, τα παραπάνω μεταφράζονται σε περισσότερο χρόνο και από τις τέσσερις (παρά κάτι) ώρες που διαθέτουν για να κάνουν πράγματα μαζί με το παιδί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης