Μεταμόσχευση Μυελού Οστών: Ασφαλιστικά προγράμματα και καλύψεις για την επέμβαση

Μεταμόσχευση Μυελού Οστών: Ασφαλιστικά προγράμματα και καλύψεις για την επέμβαση

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών αποτελεί μονόδρομο για ασθενείς με αιματολογικά νοσήματα και ορισμένους τύπους καρκίνου μεταξύ άλλων. Ενημερωθείτε για τις καλύψεις από τα ασφαλιστήρια υγείας αλλά και τα προγράμματα που παρέχουν οικονομική προστασία

cancer_patient_woman_doctor_645685942
Κάθε χρόνο, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Δοτών Μυελού των Οστών (World Marrow Donor Association), το τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου αφιερώνεται στους δότες μυελού των οστών και στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της δωρεάς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών που φέτος έπεσε στις 16 Σεπτεμβρίου, «γιορτάζουν» 45 εκατ. περίπου άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για τη σημαντική προσφορά ζωής.

Κατά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, ο πάσχων μυελός αντικαθίστανται με υγιή κύτταρα μυελού των οστών τα οποία μπορεί να είναι τα μυελικά – αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα του ασθενούς πριν τη χημειοθεραπεία ή την ακτινοβολία (αυτόλογη μεταμόσχευση) είτε αιμοποιητικά ή μυελικά αρχέγονα κύτταρα από συγγενή ή από μη συγγενή εθελοντή δότη (αλλογενής μεταμόσχευση).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης