ΕΟΔΥ: Θωρακίζει τη Δημόσια Υγεία με νέο κέντρο επείγουσας ανταπόκρισης

ΕΟΔΥ: Θωρακίζει τη Δημόσια Υγεία με νέο κέντρο επείγουσας ανταπόκρισης

Με τη νέα διοικητική δομή του ΕΟΔΥ, επιδιώκεται η προώθηση μεταρρυθμίσεων στο περιβάλλον της κλιματικής κρίσης και των κινδύνων Δημόσιας Υγείας που δημιουργεί. Έρχεται αναβαθμισμένη επιδημιολογική επιτήρηση νοσημάτων και ίδρυση ειδικού κέντρου ταχείας απόκρισης

woman_street_1694722957
Πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΟΔΥ επιδιώκεται μέσα από τις αλλαγές στη διοικητική διάρθρωση του Οργανισμού, όπως πέρασαν με νομοθετική ρύθμιση της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, πριν από λίγους μήνες. Η παραίτηση του μέχρι πρότινος Προέδρου του Οργανισμού, Θεοκλή Ζαούτη, ήρθε να προλάβει τις εξελίξεις, καθώς η απομάκρυνσή του ήταν προδιαγεγραμμένη.

Το Υπουργείο Υγείας προχωρά σε μετασχηματισμό του ΕΟΔΥ, με γνώμονα την κλιματική κρίση και τις απειλές δημόσιας υγείας που αυτή «γεννά». Για τις ανάγκες που προκύπτουν, έχει σχεδιάσει συγκεκριμένο πλάνο, η χρηματοδότηση του οποίου θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης (πάνω από 40 εκατ. ευρώ). Προκειμένου να υλοποιηθούν οι αλλαγές, τόσο η Κομισιόν όσο και ο Οργανισμός Expertise France, που προσφέρει τεχνική βοήθεια, υπέδειξαν στη χώρα μας ότι είναι αναγκαίος ένας Διευθύνων Σύμβουλος στον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης