Ημικρανίες: Τι κρύβουν και πώς καλύπτονται από τα ασφαλιστήρια

Ημικρανίες: Τι κρύβουν και πώς καλύπτονται από τα ασφαλιστήρια

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης για την Ημικρανία, εξετάζουμε τι καλύπτουν η ιδιωτική και δημόσια ασφάλιση σχετικά με την ημικρανία, αλλά και τι κινδύνους μπορεί να κρύβουν οι επίμονες κεφαλαλγίες

woman_headache_migraine_1712713183
Από το 2006, η 12 η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης για την Ημικρανία. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία κατά της Ημικρανίας και Κεφαλαλγίας (ΕΜΗΑ), το οικονομικό αντίκτυπο της ημικρανίας στην Ευρώπη ισούται με απώλεια 27 δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω μειωμένης παραγωγικότητας και χαμένων ημερών εργασίας. Όπως και άλλες χρόνιες και συχνές κεφαλαλγίες, είναι ένα διαδεδομένο πρόβλημα υγείας με σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων και, παρ’ όλα αυτά, υποτιμάται συχνά από επαγγελματίες υγείας όσο και από άτομα του εργασιακού, φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ΕΜΗΑ, οι κεφαλαλγίες όπως κεφαλαλγία τάσης, ημικρανία, χρόνια καθημερινή κεφαλαλγία, η αθροιστική κεφαλαλγία, νευραλγία του τριδύμου είναι από τις συχνότερες νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες παραμένουν υποδιαγνωσμένες και υποθεραπευμένες σε όλη την Ευρώπη και αποτελούν εκ των βασικών αιτιών αναπηρίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιμά ότι μόνο η ημικρανία ανήκει στις δέκα πρώτες αιτίες αναπηρίας και επηρεάζει το 12-15% του πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης