Υπάρχουν σχέσεις χωρίς προβλήματα; Το μυστικό για να ξεπερνάτε τις εντάσεις

Υπάρχουν σχέσεις χωρίς προβλήματα; Το μυστικό για να ξεπερνάτε τις εντάσεις

Το «μαζί» σε κατάλληλες δόσεις και σε δραστηριότητες αναψυχής, μπορεί να γίνει ασπίδα απέναντι στη φθορά που φέρνει ο χρόνος και οι διάφορες συγκρoύσεις

couple_cook_fun_1674553066
Η τριβή, οι καθημερινές υποχρεώσεις, το μεγάλωμα των παιδιών και η διαχείριση των οικονομικών είναι μερικές μόνο από τις δοκιμασίες που έχει να αντιμετωπίσει ένα ζευγάρι και, όχι πάντα εύκολα. Θα ήταν παραπάνω από ευπρόσδεκτη -και θα γινόταν σίγουρα ανάρπαστη- μια μαγική συνταγή για να μην εμφανιστούν ποτέ προβλήματα στις σχέσεις. Μέχρι τότε, η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί στα απλά, καθημερινά πράγματα.

Το παραπάνω δείχνει να αποτελεί πραγματικότητα για πολλά ζευγάρια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Gottman, ένα κέντρο αφιερωμένο στην έρευνα για την κατανόηση και βελτίωση των σχέσεων, οι μελέτες του οποίου δείχνουν ότι το μυστικό για να αντεπεξέλθει το ζευγάρι στις αντιξοότητες είναι η κοινή διασκέδαση και ψυχαγωγία. Όπως σχολιάζει σε άρθρο της η αναγνωρισμένη σύμβουλος ζευγαριών, Kari Rusnak, αυτός ο χρόνος που βρίσκουν οι σύντροφοι για να αφιερώσουν σε διάφορες δραστηριότητες αναψυχής ή απλές αποδράσεις και απολαύσεις, «βελτιώνει τη μεταξύ τους σύνδεση και οικοδομεί τη θετική προοπτική στη σχέση».

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης