Όραση: Τα προβλήματα και οι διαταραχές που ενδιαφέρουν τον ασφαλιστή σας – Οι περιπτώσεις που καλύπτονται

Όραση: Τα προβλήματα και οι διαταραχές που ενδιαφέρουν τον ασφαλιστή σας – Οι περιπτώσεις που καλύπτονται

Πόσο ενδιαφέρει τον ασφαλιστή η πιθανή αδυναμία να διακρίνετε το πράσινο ή το κόκκινο στον φωτεινό σηματοδότη; Ποιες οφθαλμοπάθειες και διαταραχές της όρασης θα καλύψει το συμβόλαιο υγείας; Ενημερωθείτε σχετικά

woman_colour_blind_test_124775944
Το «χτύπημα» της λέξης δαλτονισμός στο google θα οδηγήσει σε κάτι παραπάνω από 100 αποτελέσματα. Η λέξη αχρωματοψία εν αντιθέσει, θα ξεπεράσει τα 4.000, ακόμα και αν περιγράφουν την ίδια διαταραχή της αντίληψης των χρωμάτων, κυρίως της διάκρισης του κόκκινου και του πράσινου (δευτερανοπία) αλλά και του μπλε και κίτρινου. Με αφορμή δε τη γέννηση του John Dalton σαν σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 1766, του πρώτου επιστήμονα που διερεύνησε την αχρωματοψία -και την ονόμασαν δαλτονισμό προς τιμήν του-, από την οποία έπασχε και ο ίδιος, καθιερώθηκε και γιορτάζεται σε κάποιες χώρες η σημερινή ως Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Αχρωματοψία.

Σύμφωνα με την Κλινική του Cleveland, περίπου 300 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν κάποια μορφή αχρωματοψίας λόγω κληρονομικότητας και σπανιότερα εξαιτίας άλλων καταστάσεων όπως παθήσεις των ματιών (ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, γλαύκωμα, καταρράκτης) ή νευρολογικές διαταραχές όπως διαβητική νευροπάθεια, νόσος Αλτσχάιμερ και πολλαπλή σκλήρυνση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης